پمپ پشت تراکتوری چیست؟

پمپ پشت تراکتوری چیست؟

پمپ پشت تراکتوری چیست؟

Blog Article

در زمین‌های کشاورزی برای انتقال آب منابع مختلف از انواع پمپ کشاورزی استفاده می‌شود. همانطور که مشخص است به جز موتورپمپ که از سوخت های فسیلی تغذیه می‌شوند، سایر پمپ‌ها برقی بود و نیروی محرکه چرخش آنها الکتروموتوری تکفاز یا سه فاز می‌باشد. در برخی از زمین‌ها که به برق دسترسی ندارند یا برق به هر علت قطع است و نیاز به پمپاژ آب و آبیاری می‌باشد، می‌توان از نیروی چرخشی موتور تراکتور جهت چرخش روتور پمپ بهره برد. تراکتور وسیله‌ای است که در اکثر زمین‌های کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به همین خاطر مشکل برق را می‌تواند جبران کرده و از آن به عنوان راه‌انداز پمپ استفاده کرد. پمپی که روی تراکتور نصب می‌شود و از نیروی چرخشی موتور تراکتور بهره می‌برد به پمپ پشت تراکتوری معروف است. این پمپ به نوعی پمپ کشاورزی محسوب می‌شود.

گاردان تراکتور به تنهایی دور کمی دارد و به عنوان مثال در تراکتورهای فرگوسن که در ایران شهرت به سزایی نیز دارند، تنها 500 دور در دقیقه بدون گاز خواهد داشت. از طرفی پمپ آب با دورهای بالای 1500 راندمان و آبدهی مناسب را خواهد داشت. برای این منظور نیاز است که دور تراکتور به وسیله ابزاری حداقل با نسبت 1 به 3 افزایش داده شود که حداقل 1500 دور در دقیقه خروجی داشته باشد. چنین ابزاری گیربکس یا تسمه و پولی می‌تواند باشد. در ادامه این مقاله کالاصنعتی به معرفی پمپ پشت تراکتوری و انواع آن پرداخته خواهد شد. برای اطلاع از قیمت پمپ کشاورزی با کارشناسان فروش در تماس باشید.

پمپ پشت تراکتوری

انواع پمپ پشت تراکتوری
پمپ حلزونی پشت تراکتوری
پمپ طبقاتی و فشار قوی پشت تراکتوری
پمپ حلزونی پشت تراکتوری
پمپ‌های اتا از نوع سانتریفیوژ حلزونی جز پمپ‌های پشت تراکتوری هستند که استفاده گسترده‌ای در زمینه کشاورزی دارند. پمپ حلزونی پشت تراکتوری دارای یک پروانه سوار بر شفت است که داخل یک محفظه حلزونی قرار گرفته و چرخش شفت و در پی آن پروانه توسط نیروی محرکه موتور تراکتور انجام می‌شود.

پمپ طبقاتی پشت تراکتوری
پمپ‌های طبقاتی نیز نوعی از پمپ سانتریفیوژ هستند که از چند مرحله پروانه تشکیل شده است. در پمپ آب پشت تراکتوری طبقاتی، پروانه‌ها بصورت پشت سرهم در داخل دیفیوزر قرار گرفته‌اند و برای زمین‌های بزرگتر که لازم است حجم بیشتری از آب به فاصله بیشتری پمپاژ شود مناسب می‌باشد.

پمپ فشار قوی پشت تراکتوری
پمپ فشار قوی نیز همانند پمپ طبقاتی است و در واقع پمپ فشار قوی اصطلاح کلی‌تری بوده که انواع بیشتری دارد اما منظور از پمپ فشار قوی پشت تراکتوری همان پمپ طبقاتی است که قابلیت ایجاد فشارهای بیشتری را دارد.

انواع پمپ پشت تراکتوری از لحاظ نوع تجهیز تغییر دور موتور
پمپ پشت تراکتوری با گیربکس
پمپ پشت تراکتوری با تسمه و پولی
تنها مشکل و شاید بزرگترین مشکل راه‌اندازی پمپ با تراکتور، دور کم گاردون آن است. به عنوان مثال تراکتور فرگوسن که یکی از انواع پر کاربرد در ایران است، بدون گاز حدود 500 دور خروجی دارد. این در حالی است که برای راه‌اندازی یا به عبارتی راندمان مناسب در پمپ‌ها، حداقل 1500 دور نیاز است. در این موارد، استفاده از گیربکس پشت تراکتوری می‌تواند بهترین گزینه به شمار رود. البته راهکارهایی نظیر استفاده از تسمه و پولی یا دنده زنجیر نیز می‌تواند انجام شود. اما با توجه به دور بالا، حتما باید حفاظ مناسب برای دنده زنجیر و تسمه پولی در نظر گرفته شود تا کمترین خطر را داشته باشد.

گیربکس پشت تراکتوری
یکی از معروف‌ترین ابزارها برای افزایش دور خروجی تراکتور، استفاده از گیربکس پشت تراکتوری است. گیربکس پشت تراکتوری با استفاده از دو چرخدنده که روی هم قرار دارند، دور را سه برابر می‌نماید و برای تجهیزات تا 50 اسب بخار می‌تواند بهترین راندمان را داشته باشد.

برندهای گیربکس پشت تراکتوری
در ایران برندهای زیادی برای تولید گیربکس پشت تراکتوری وجود دارد اما یکی از بهترین شرکت‌های سازنده گیربکس و پمپ پشت تراکتوری، سهند پمپ تبریز که در این بخش بسیار کار کرده و تجربه و کیفیت بالایی دارد.

برندهای گیربکس پشت تراکتوری

کلیک کنید

 

تسمه پولی
علاوه بر گیربکس، با استفاده از تسمه و پولی نیز می‌توان دور خروجی تراکتور را افزایش داد که به دلیل ایمنی پایین، اصلا توصیه نمی‌شود. اما نکته بسیار مهم برای استفاده از تسمه پولی برای پمپ پشت تراکتوری، چپ‌گرد و راست‌گرد بودن پمپ است. بسته به اینکه پمپ مورد استفاده شما از کدام نوع است، می‌توان از دو مدل شاسی برای تسمه و پولی افزاینده استفاده کرد.

Report this page